Соларен семеен автомобил ще се задвижва от батерия, която получава

...
Соларен семеен автомобил ще се задвижва от батерия, която получава
Коментари Харесай

Нов соларен семеен електромобил има 456 клетки на повърхността си

Соларен фамилен автомобил ще се задвижва от батерия, която получава електрическа енергия от 456 фотоволтаични кафези. След построяването на 37 прототипа и безчет проби, немският авто стартъп Sono Motors разкри окончателния индустриален дизайн на слънчевата кола Sion.

Дългият път на производството на Sion стартира като гаражен план в Мюнхен през 2016 година, когато е учредена Sono Motors GmbH. Първите рендери са пуснати по-късно същата година като част от акция за групово финансиране на Indiegogo. А първите записи за предварителни поръчки са направени в средата на идната година.

Развитието продължава с бързи темпове, изображенията на външния дизайн и първият взор към интериора са пуснати през 2019 година След това компанията показва елегантно изглеждащ първообраз на Sion за онлайн изданието на CES 2021. Окончателният индустриален дизайн за слънчевия фамилен автомобил беше показан на събитие на общността „ Celebrate the Sun “ в Мюнхен.

Около 456 фотоволтаични полуклетки ще бъдат безпроблемно интегрирани във външните повърхности като предния похлупак, покрива и вратите. Те би трябвало да удължат пробега на возилото. В него има 54 kWh LFP батерия, която с едно зареждане обезпечава 305 км пробег, само че слънчевият масив би трябвало да усили това разстояние със приблизително 112 км на седмица. В взаимозависимост от локалните условия то може да доближи 245 км.

„ Пътуващите в градски региони ще би трябвало да зареждат своя Sion четири пъти по-малко от стандартните електрически коли от същия клас с сходен размер на батерията “, гласи прессъобщението.

Включено е и в двете посоки зареждане, което разрешава на автомобила да служи като източник на сила за „ електронни устройства, дома или други електрически коли с мощ до 11 kW “.

Ключови механически характерности на автомобила с предно задвижване са: оптималната скорост от 140 км/ч, въртящ миг 270 Nm и ускорение от 0 до 100 км/ч за девет секунди.

Серийното произвеждане, съгласно графика, ще стартира през втората половина на 2023 година Компанията възнамерява да усили производството до към 257 000 автомобила в границите на седем години.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР