Софтуерният гигант MicroStrategy остава твърд в своята стратегия за инвестиране

...
Софтуерният гигант MicroStrategy остава твърд в своята стратегия за инвестиране
Коментари Харесай

MicroStrategy отново яхнаха Биткойн вълната с поредната покупка на BTC

Софтуерният колос MicroStrategy остава корав в своята тактика за вложение в Биткойн, като последните събития демонстрират неговата непрекъсната ангажираност.

Майкъл Сейлър, един от съоснователите на компанията, разкри, че MicroStrategy е подсилила запасите си в Биткойн посредством още едно доста придобиване на водещата криптовалута.

Сейлър разкри, че единствено през януари компанията е закупила спомагателни 850 BTC за $37.2 милиона, увеличавайки общите си наличия от BTC до 190,000 BTC. Това известие съответства с публикуването на финансовите резултати на MicroStrategy за четвъртото тримесечие на 2023 година, предлагайки по-задълбочен взор върху портфейла ѝ от Биткойн.

Според оповестените данни, от приключването на третото тримесечие на 2023 година MicroStrategy е придобила 31,755 BTC за $1.25 милиарда, приблизително по $39,411 за BTC. Тези придобивания съставляват забележителен тримесечен скок в притежанията на Биткойн през последните три години, като означават 13-то следващо тримесечие на разширение на запаса от BTC на компанията.

Биткойн начинанието на MicroStrategy се оказа доходоносно, като компанията закупи своите 190,000 BTC на междинна цена от 31,224 за BTC, на обща стойност $5.93 милиарда. При състояние, че настоящата комерсиална стойност на Биткойн се колебае към $43,000, компанията може да се похвали с неосъществена облага от $2.2 милиарда от инвестицията си в BTC.

Андрю Канг, основен финансов шеф (CFO) на MicroStrategy, посочи стратегическото капитализиране на компанията от забележителния скок в цената на Биткойн през четвъртото тримесечие на 2023 година Този скок съответства със спекулациите, свързани с евентуалното утвърждение на спот Биткойн ETFs, предоставяйки на MicroStrategy зряла опция да укрепи своите BTC активи и да генерира спомагателна стойност за своите акционери.

Въпреки че акционерите се възползваха от отличителната тактика на MicroStrategy за Биткойн, се появиха опасения по отношение на нейната дълготрайна резистентност в светлината на появяването на спот Биткойн ETF . Някои вложители, които по-рано избраха MicroStrategy поради експозицията ѝ към Биткойн, в този момент преглеждат другите спот Биткойн ETF като по-примамлива опция.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР