Софтуерният гигант казва, че е по-важно паролата да е сигурна,

...
Софтуерният гигант казва, че е по-важно паролата да е сигурна,
Коментари Харесай

Microsoft: Смяната на паролата е безсмислена, по-важно да е сигурна


Софтуерният колос споделя, че е по-важно паролата да е сигурна, в сравнение с да се сменя постоянно

Паролите са най-слабото място в киберсигурността, тъй като в огромна степен зависят от желанието на потребителя да помни задоволително комплициран низ. В множеството случаи хората избират удобството пред сигурността и избират да употребяват лесна ключова дума, а специалисти поучават потребителите най-малко постоянно да я сменят с друга. Според Microsoft обаче, това е безсмислено, отбелязва Ars technica, написа Vesti.

В продължение на десетилетия даже и софтуерният колос предлагаше честата промяна на паролите. Времената обаче са се трансформирали и през днешния ден това условие е "архаично " и излишно, като има "много ниска стойност ", написа компанията в блога си.

Сега тя даже отстранява честата промяна на паролите като рекомендация към клиентите и като условие към проверяващите равнището на киберсигурност на дадена компания. Проучванията демонстрират, че през годините хакерите са натрупали доста огромен опит в разгадаването на пароли.

Благодарение на множеството сполучливи пробиви, те разполагат с големи бази данни с действителни пароли и техни вариации. С помощта на елементарни логаритми хакерите могат да разгадават даже и непознати за базите им данни вариации на познати пароли.

Именно по тази причина и известни способи като подмяна на буквата "о " с "0 " и други сходни "хватки ", в действителност не са необикновен проблем за хакерите. Дори и когато хората са заставени принудително да сменят паролата си, те постоянно вършат минимални, предвидими промени, които даже може да понижат сигурността на другояче добра ключова дума, споделя Microsoft.

Според компанията, по-добре и по-важно е човек да си измисли по-дълга и комплицирана ключова дума, вместо да я сменя постоянно. Препоръчва се паролата да е най-малко 11 признака дълга, да комбинира дребни и основни букви, числа и случайни знаци като *, ( и други Разбира се, също по този начин е значимо една ключова дума да се употребява единствено за един профил, а не за няколко, както доста хора избират поради удобството.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР