Софтуерен проблем на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ стана причина аптеки

...
Софтуерен проблем на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ стана причина аптеки
Коментари Харесай

Аптеки не могат да си получат парите заради софтуерен проблем с НЗОК

Софтуерен проблем на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ стана причина аптеки да не могат да получат парите за скъпоструващи медикаменти , за които към този момент са изпълнили рецепта на клиенти. Недоволството е от Благоевград, където фармацевтите упорстват да бъдат взети ограничения за неговото решение, заяви „ NOVA “.

Проблемът поражда сега, в който системата за верификация на медикаментите , която цели да потвърди, че няма подправени медикаменти, влиза в действие. При изписване на даде медикамент фармацевтите получават народен референтен номер , който би трябвало да потвърждава, че всичко с изписаното лекарство е наред. Точно подобен номер получава и фармацевт от Благоевград , който изписва медикамент за 40 000 лв. , само че в следствие софтуерът в НЗОК демонстрира неточност и отхвърля да преведе парите. 

На към 60 000 лв. възлиза общата неизплатена сума за аптеките в регионалния град. Поради тази причина фармацевтите възнамеряват да изградят своя браншова организация, с която да се борят за правата си. Те предизвестяват, че са подготвени да прекратят своите контракти със Здравната каса , което на процедура ще остави пациентите от цялата област без обслужване. 

Българските гласоподаватели могат да ревизират къде могат да гласоподават за изборите

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР