Софийското метро вече има нови информационни табели - карта на

...
Софийското метро вече има нови информационни табели - карта на
Коментари Харесай

"Спаси София" представят нови информационни карти в метрото

Софийското метро към този момент има нови осведомителни табели - карта на градския превоз, туристическа карта, карта на региона към метростанцията, скица на метрото, изложение на спирките на наземния превоз към метростанцията и разписание на метрото.

На най-големите и натоварени метростанции – Сердика, НДК, Софийския университет и Централна жп гара, ще има 3D схеми на метростанцията и подлезите. Картите са създадени от съдружие " Спаси София " и " Метрополитен " ЕАД.


© "Спаси София "

" Градовете, в които се мисли за удобството на пасажерите, имат образен стандарт, определящ правилата, съгласно които пасажерите ще бъдат осведомени. Целта е не просто да се уточни посоката на придвижване на влаковете в метрото, само че и да се улесни целия развой на напредване в и към метростанциите ", декларират от организацията.

Картата на градския превоз демонстрира цялостната му мрежа, като отбелязва другите типове превоз в София - алено за рейсовете, тъмнозелено за излетните линии, оранжево за трамваите, светлосиньо за тролейбусите.



Картата на региона, присъстваща на новите осведомителни пана, съдържа доста повече информация и в по-голям обсег от предходните версии и разрешава на пасажерите да се ориентират за всички обекти, намиращи се в петминутна пешеходна досегаемост: образователни и здравни заведения, културни и административни институции, туристически забележителности и други


© "Спаси София "

Също по този начин всички карти на региона демонстрират местоположението на спирките на градския превоз към метростанциите, маркирани с жълто-зелени латински букви. С цел опростена навигация има и изнесена таблица с информация за всички линии на наземния превоз, които стопират на тях.


© "Спаси София "

Изходите са маркирани с номер в квадрат, а спирките на градския превоз - с писмен знак в кръг.

На новите карти е ситуирана и туристическа информация с всички забележителности в центъра на града - музеи, галерии и храмове, както и опростена скица на метрото, показваща всички интермодални връзки, които то прави – с жп гари, с автогари, Летище София и буферните паркинги.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР