Софийският военен съд изцяло оневини на първа инстанция о.р. бригаден

...
Софийският военен съд изцяло оневини на първа инстанция о.р. бригаден
Коментари Харесай

Съдът оневини ген. Шивиков по Афганистанското дело

Софийският боен съд напълно оневини на първа инстанция о.р. бригаден военачалник Димитър Шивиков, някогашен пълководец на 61-ва Стрямска бригада в Карлово, по по този начин нареченото " Афганистанско дело ", заяви БНР.
Решението най-вероятно ще бъде обжалвано от прокуратурата на втора инстанция. Шивиков бе упрекнат за заграбване на имущество за малко над 10 000 лева през 2010 година, когато бе пълководец на българския контингент в Афганистан. Според прокуратурата е присвоил одеяла, якета, зимни комплекти, спортни екипи и други, предопределени като безплатна помощ за локалното население. Вместо това Шивиков наредил част от помощта да бъде върната в България с боен полет дружно със служебното имущество на армията.
" Твърде доста ми костваше това дело през последните 2 години. Развих диабет, бе прекъсната военната ми кариера, която се развиваше доста добре”, разяснява той. Очаквам позитивно развиване и по другите повдигнати ми обвинявания – за безвъзмездния труд на военнослужещи в мой апартамент и за даването на военния духов оркестър за честванията на Левски и Ботев в Карлово и Калофер, сподели още Димитър Шивиков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР