Софийският университет остава най-предпочитаното висше учебно заведение у нас Не

...
Софийският университет остава най-предпочитаното висше учебно заведение у нас Не
Коментари Харесай

Софийският университет остава най-предпочитаното висше учебно заведение у нас

Софийският университет остава най-предпочитаното висше образователно заведение у нас Не би трябвало да се примирявате с несправедливостта, корупцията и шайките, с феодализма, лицемерието и покварата, които раждат всекидневно безизходици. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към студентите в Софийския университет " Св. Климент Охридски " по време на формалното разкриване на новата академична образователна година.
 
Вие ще би трябвало да измененията коренно моралния климат в родината, сподели още президентът в словото си пред бъдещите висшисти. " Конформизмът не е път към щастието - бъдете непримирими, когато става дума за полезности и за отечеството ", акцентира още президентът.
 
 БГНЕС

Румен Радев показа в словото си, че преди доста години, е избягал от вкъщи си, с цел да се яви на изпити и за смут на майка си, да поеме по пътя на една от най-трудните и рисковани специалности - тази военния авиатор.
 
" Не скърбя за протеста си, тъй като той сбъдна фантазията ми " , сподели президентът и се обърна към студентите да знаят, че конформизмът не е път към щастието: " Преследвайте фантазиите си, бъдете сериозни и непримирими , когато става въпрос за полезности и за отечеството . Знайте че всяко потомство води своята борба за България ".
 
Държавният глава и означи, че " тази за демокрацията " е била задачата на техните родители ". Справедливото, морално и почтено общество - е вашата задача, се обърна към студентите президентът Радев и съобщи, че това е и неговата фантазия за България.
 
 БГНЕС

Софийският университет " Св. Климент Охридски " навлиза в своята 130-та годишнина. В него се образоват над 10% от всички студенти в страната . Той остава най-предпочитаното висше образователно заведение у нас, уточни ректорът на Алма Матер проф. Анастас Герджиков .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР