Софийският районен съд възобнови делото срещу лидера на Възраждане и

...
Софийският районен съд възобнови делото срещу лидера на Възраждане и
Коментари Харесай

Съдът възобнови делото срещу Костадин Костадинов, блокирано заради имунитета му

Софийският областен съд възобнови делото против водача на " Възраждане " и сегашен народен представител Костадин Костадинов, който е обвиняем поради изявление, в което твърди, че въведените ограничения против пандемията от COVID-19 са " агитация за отклонение на вниманието и не са в полза на жителите ". Сега делото е планувано за 25 септември, откакто бе спирано два пъти поради имунитета на Костадинов, съобщи " Сега ".

Костадинов е обвиняем за това, че е отправил " заблуждаващи изказвания за неналичия на артикули от складовете на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " с думите: " Там има всичко по документи, а на процедура няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено ", заяви през 2020 година прокуратурата.

" Заявих, че с дейностите си българското държавно управление, което тогава взе решение и беше гласувано от Народното събрание да се вкара изключително състояние, в действителност насажда суматоха и неуравновесеност в обществото. Това, което споделих на българските жители, беше да не се подават на тази суматоха и неуравновесеност. Обвинението против мен е, че с апела си в действителност съм основал суматоха и неуравновесеност ", разгласи Костадинов в края на 2021 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР