Софийският районен съд (СРС) отказа да разгледа исковете на трима

...
Софийският районен съд (СРС) отказа да разгледа исковете на трима
Коментари Харесай

Съдът отказа да гледа искове за 40 000 лева на трима пострадали от прокурорския син

Софийският областен съд (СРС) отхвърли да прегледа исковете на трима цивилен ищци и частни обвинители против Васил Михайлов, наследник на пернишкия прокурор Бисер Михайлов . Той е обвиняем за осъществяването на 8 закононарушения – за нанасяне на междинни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и за закана с ликвидиране.

След редица отводи делото беше поето през февруари от арбитър Радослава Качерилска, която организира разпоредително съвещание и не видя основни нарушавания, след което насрочи делото всъщност за 7 април. През това време обаче арбитър Качерилска беше утвърдена за 10-месечен стаж в регистратурата на Европейския съд по правата на индивида, който стартира на 1 април. Така делото против Михайлов беше разпределено на арбитър Марина Манолова, която организира ново разпоредително съвещание.

На него се явиха единствено трима от потърпевшите от побоите и заканите на Михайлов, които желаеха да бъдат конституирани като частни обвинители и цивилен ищци. Румен Николов изиска 20 000 лв. за породените му вреди, а Никълъс Тодоров и Белослава Тодорова – по 10 000 лв.. Съдия Манолова обаче не позволи до разглеждане гражданските искове, тъй като реши, че ще затруднят разглеждането на процеса.
Наблюдаващият прокурор Георги Иванов не знаеше аргументите, заради които останалите потърпевши не се явиха през днешния ден в съда.

" Това е тяхно решение и аз не мога да знам какви са техните причини. Няма такава законова опция да не дойдат да бъдат разпитани, тъй като те ще бъдат призовани. Тези, които са решили да употребяват адвокатски услуги и са си наели повереници, видяхте, че бяха конституирани като частни обвинители ", разяснява прокурор Иванов.
Прокурорският наследник още веднъж изиска по-лека мярка за неотклонение, като настояваше за домакински арест, само че съдът отхвърли с мотив, че той може да извърши закононарушение.

Пламен Валентинов

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР