Софийският районен съд наложи запор върху дружествени дялове на две

...
Софийският районен съд наложи запор върху дружествени дялове на две
Коментари Харесай

Съдът запорира 2 млн. лева на Атанас Бобоков

Софийският областен съд наложи запор върху дружествени дялове на две компании на предприемача Атанас Бобоков като поръчителство на бъдещи искове за лишаване на имущество до 2 494 740 лева От определението на съда излиза наяве, че е по молба на антикорупционната комисия КПКОНПИ, оповестяват от „ Сега “.

По-големият запор е върху сдружението „ Торлашка среща “ ЕООД, на което 175 000 лева от капитала са запорирани. В него са апортирани над 50 дка земя във видинското село Репляна и огромна ловна хижа. Освен това е записано като аграрни производител на фуражи. Другият запор е върху част от компанията „ Монбат еко проджектс “, чийто капитал е 1000 лева 30% от него се имат от италианеца Паоло Поффери.

Братята Пламен и Атанас Бобокови са обвинени от 2020 година по дело на прокуратурата за злоупотреби при депонирането на боклуци. Вече 3 година обаче прокуратурата не съумява да внесе непокътнат обвинителен акт в съда, който няколко пъти връщаше делото за премахване на основни нарушавания. Последният е от 17 декември, когато Апелативният съд в София реши, че има „ неясноти и нарушавания във импортирания обвинителен акт, които пречат на отбраната на подсъдимите “.

Все отново прокуратурата реализира три условни присъди по делото „ Боклукгейт “ Това се случи, откакто държавното обвиняване съумя в досъдебна фаза да контракти съглашения с Габриел Савов, Васил Богданов и Айгюн Еминов, които признаха виновността си през Специализирания углавен съд. Габриел Савов е някогашен шеф на РИОС-Плевен, на чиято територия се намира площадката на компания „ Феникс “ в Плевен, на която преди време Министерство на вътрешните работи и прокуратурата откриха тонове отпадък, импортиран от Италия. Айгюн Еминов пък е притежател на въпросното сдружение „ Феникс “ от 2019 година Васил Богданов е някогашен изпълнителен шеф на „ Монбат ресайклинг “ на братя Бобокови.

Прокуратурата регистрира неуспех и по второто дело против Пламен Бобоков за незаконно държане на археологически обекти – върхове на стрели и копия. Окръжният съд в Русе го оправда и подвигна обезпеченията, наложени поради делото върху цялото имущество на предприемача.

Срещу Пламен Бобоков имаше и трето дело за незаконен сговор с президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, което обаче през февруари беше прекъснато.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР