Софийският градски съд призна за виновен за 3 престъпления и

...
Софийският градски съд призна за виновен за 3 престъпления и
Коментари Харесай

След гонка и смърт на полицай: 9 години и 4 месеца затвор за шофьора на буса с мигранти

Софийският градски съд призна за отговорен за 3 закононарушения и осъди на 9 години и 4 месеца " отнемане от независимост " водача на буса с мигранти, който блъсна полицейски микробус на Околовръстния път в София през ноември 2022 година При злополуката почина 51-годишният чиновник на Министерство на вътрешните работи Кирил Петков.

Найден Луканов получи ефикасната присъда за това, че е предизвикал гибелта на Петков, както и междинни телесни повреди на двама души по непредпазливост при ръководство на моторно транспортно средство, като действието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции. Мъжът е управлявал транспортното средство и без да има нужната дееспособност. Второто закононарушение е, че Луканов незаконно е попречил на органите на властта – полицейски чиновници, да изпълнят отговорностите си, като не се подчинил на подадените сигнали да спре за инспекция управлявания от него автомобил, а третото - че за да набави за себе си и за другиго имотна полза незаконно е подпомагал чужденци да преминат и обитават в страната в нарушаване на закона, като действието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство, във връзка с 12 задгранични жители, един от които не е навършил 16-годишна възраст, прецизираха от прокуратурата.

Делото протече по съкратеното правосъдно разследване, откакто Найден Луканов се призна за отговорен и изрече страдание за осъществените от него закононарушения. Експертиза откри, че той е седнал зад кормилото във съдбовната нощ на 21 ноември 2022 година, след като е използвал разнообразни типове наркотични субстанции - метамфетамин, амфетамин, метадон, морфин и кодеин.

Съдът е решил, че по този начин направеното самопризнание се поддържа от събраните в хода на досъдебното произвеждане доказателства. Софийски градски съд наложи на подсъдимия едно общо наказване за трите престъпления - 9 години и 4 месеца " отнемане от независимост ". Овен това Найден Луканов би трябвало да заплати и санкция в размер на 15 000 лв..

Решението на Софийския градски съд не е дефинитивно. То може да бъде протестирано и обжалвано пред Софийския апелативен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР