Софийският градски съд отложи делото срещу бившия министър на отбраната

...
Софийският градски съд отложи делото срещу бившия министър на отбраната
Коментари Харесай

Съдът отложи делото срещу Николай Ненчев

Софийският градски съд отсрочи делото против някогашния министър на защитата Николай Ненчев за изясняване на условия.

Днес съвещанието трябваше да продължи с разпит на движимости лица и се очакваше част от него да се организира при закрити врата.

Бившият министър на защитата Николай Ненчев е обвинен за несъблюдение на служебните си отговорности - не е обезпечил авиационната сигурност и летателната валидност на самолети от изтребителната авиация на Военновъздушни сили.

 Ненчев се забавлява с делата против себе си
Ненчев се забавлява с делата против себе си

Смята, че с контракта с съветската РСК МиГ няма да получим нито парите, нито ремонтирани мотори

Според обвиняването Ненчев е забавил умишлено осъществяването на два договоря сред Министерство на защитата и АО " РСК МИГ " . Освен това, съгласно прокуратурата, Ненчев, в нарушаване на военния закон, не е утвърдил план за капиталов разход за ремонт на елементи и доставка на аварийни елементи за самолети МиГ-29 и не е обезпечил авиационната сигурност и летателната валидност на самолетите от изтребителната авиация на Военновъздушни сили.

Според прокуратурата от това са настъпили обилни нездравословни последствия за Българската войска - понижен е нальотът на водачите на 33 часа за една година, при открит в НАТО стандарт от 180 летателни часа за година или най-малко най-малко 80 летателни часа за година. Това е довело до заплаха от допускане на тежки летателни произшествия. Действията на Ненчев са довели до понижаване на броя на квалифицирания летателен състав и свръхнатоварване на летците, носещи бойно дежурство по Air Policing и неспособност за обезпечаване на подготовката на млади летци на МиГ -29.

 Засекретиха протоколите от делото против Ненчев
Засекретиха протоколите от делото против Ненчев

Делото продължава с чуване на очевидци

Припомняме, процесът против Николай Ненчев потегли в края на месец февруари 2017 година

Обвинението твърди , че в нарушаване на военния закон Ненчев не е утвърдил план за капиталов разход за ремонта на изтребителите и доставката на аварийни елементи, като по този метод не е обезпечил авиационната сигурност и летателната валидност на самолетите за изтребителната авиация на Военновъздушни сили . По делото против Николай Ненчев към този момент беше разпитан актуалният държавен глава Румен Радев. На предходното правосъдно съвещание като очевидец се яви и президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев.

Делото против Николай Ненчев ще продължи на 9 май 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР