Софийският градски съд остави за постоянно в ареста словенеца Елвис

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста словенеца Елвис
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста задържания в България заради Хамас

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста словенеца Елвис Алибегич, който преди дни беше арестуван у нас по искане от Австрия за незаконна активност, обвързвана с " Хамас ". Определението не е дефинитивно и предстои на обжалване.

След съвещанието, на въпрос на Българска телеграфна агенция дали поддържа „ Хамас “ и дали е обвързван с организацията, Алибегич отговори негативно.

По време на съвещанието Алибегич сподели, че желае неотложно да бъде екстрадиран в Австрия. Също по този начин стана известно, че австрийските управляващи го търсят по две обвиняване – за присъединяване в терористична организация и за присъединяване в незаконна група.

Пред съда Елвис Алибегич изясни, че се е върнал с автомобила си от границата със Сирия, защото е била затворена. Той изясни, че е желал да отиде на религиозно поклонение. Също по този начин сподели, че за първи път е в България, като е желал да се върне в Австрия, само че е бил арестуван.

Служебният му бранител Снежанка Кирилова сподели, че по делото не е видяла никакви данни за връзка на Алибегич с " Хамас ". По думите ѝ наложената му мярка за неотклонение е вярна.

Българска телеграфна агенция напомня, че Елвис Алибегич беше арестуван в София на 24 ноември. Той е 37-годишен, роден в Любляна, Словения, през 1986 година и живеещ в Австрия. При инспекция на мъжа от ДАНС, осъществена преди задържането му, не са добити данни за негови връзки с българи и чужденци, пребиващи в България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР