Софийският градски съд остави в ареста мъжа, който застреля съпругата

...
Софийският градски съд остави в ареста мъжа, който застреля съпругата
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, който застреля жена си в "Лагера"

Софийският градски съд остави в ареста мъжа, който простреля брачната половинка си пред столично заведение. Мотивите - съществува заплаха той да извърши ново закононарушение, предава Българска национална телевизия. Обвиняемият Венцислав Василев изиска по-лека мярка " домакински арест ", тъй като е болен от рак.

Преди четири дни дамата беше убита пред очите на най-хубавата ѝ другарка и доста очевидци. В хода на следствието стана ясно, че дамата е подала 2 тъжби до прокуратурата и 2 до полицията, само че без резултат. Само преди 2 месеца по сходен жесток метод беше убита 29-годишната студентка Виола. Тогава стана ясно, че против арестувания Стефан Стефанов също е имало десетки сигнали в полицията, само че без резултат. Случаят предизвика инспекция на четирима прокурори поради безхаберие.

В правосъдната зала стана ясно, че обвиненият Венцислав Василев не е подготвял авансово показното ликвидиране. Случайно видял жена си в заведението. Поискал да беседват за двете им деца, които по думите му жена му не разрешавала да вижда.

Съпругата му обаче отказала да приказват и му споделила, че той към този момент няма деца. Тогава мъжът извадил револвер и я прострелял пет пъти. По думите му бил на половин метър от жена си и с дейностите си не бил заплашил живота на останалите клиенти на заведението, измежду които е имало и деца.

Пред съда обвиненият съобщи, че не се разкайва за стрелбата. Съжалявал само за разрушеното семейство. Василев описа, че от години издържал жена си и съгласно него тя имала проблем с алкохола. Имали брак от 13 години, макар фамилните проблеми отказвал да даде бракоразвод на брачната половинка си.

Според показания на очевидци Венцислав от години тормозел душевен жена си и ѝ посягал. Въпреки че от 2 години не били дружно, той я дебнел непрекъснато и ѝ вдигал кавги, описват другари на убитата. Заканвал се, че ще я убие.

Заради непрекъснатия тормоз преди 6 месеца на Венцислав било неразрешено от съда да доближава на 100 м жена си, само че това не го спирало. Обвиняемият отхвърли тези изказвания и изиска домакински арест, защото се лекува от рак. Ако бъде приет за отговорен наказването, което може да получи Венцислав Василев е от 15 година до пожизнен затвор без подмяна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР