Софийският градски съд не даде ход на делото срещу мръсния

...
Софийският градски съд не даде ход на делото срещу мръсния
Коментари Харесай

СГС не даде ход на делото за мръсния въздух в София

Софийският градски съд не даде ход на делото против мръсния въздух в София. То е заведено от ”Група за чист въздух ” против Столичната община. Причина за отлагането на делото за 20 май от 11:30 ч. стана процесуална спънка и нередовно призовани очевидци.
" Ход не беше даден, тъй като се оказа, че има процедурни дефекти. Двама от физическите лица, които са се включили към гражданското дело, бяха нередовно призовани. По-важното е, че делото беше прекъснато във връзка с едно от физическите лица, което е желало да взе участие, само че поради неподписана молба съдът приключи делото за Анелия Пеева. Тя има опция да апелира решението на съда, само че преди този момент то би трябвало да влезе в действие ", изясни юристът на ищците Александър Коджабашев.

Той акцентира, че е значимо съдът да се произнесе и във връзка с изказванието на отбраната, че всеки включил се към делото има статут на участник, а не е страна по делото и не би следвало тяхното отсъствие да пречи на хода на делото, съобщи БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР