Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева, обвинена

...
Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева, обвинена
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев

Софийският апелативен съд пусна под домакински арест Габриела Славова-Пеева, упрекната в убийството на Пейо Пеев на 21 януари. Във вторник (30 април) упрекнатата се яви в правосъдната зала с юристите си Димитър Вълков и Елена Николова.

Габриела Славова-Пеева бе отправила иск за изменение на мярката ѝ от " задържане под стража " на по-лека.

Защитниците ѝ показаха, че клиентът им е с влошено здравословно положение и е претърпяла мозъчен инфаркт, след който се следи изтръпване на крайниците и затваряне на очите. Защитата помоли да бъде назначена съдебномедицинска експертиза и добави, че и едно от децата на Пеева има дихателни проблеми, а другото сърдечни.

Според юрист Вълков определението на Софийския градски съд е безпричинно.

По думите му  единствените догатки на прокуратурата са от видеозапис и първите показания на Габриела в полицията, на които не е участвал юрист. 

Прокуратурата уточни, че след медицински обзор няма данни за прекаран инфаркт.

Съдът съобщи, че настояването за назначение на съдебно-медицинска експертиза не е основателно и не го почете. Съдебният състав смята, че в този момент не е отпаднало обоснованото съмнение, че Пеева е съпричастна към осъщественото закононарушение. Според съда при определянето на по-лека мярка за неотклонение не е налице опция обвинената да се укрие. Опасността от осъществяване на закононарушение е с намалял интензитет, само че и не се установи обвинената да е с тежко здравословно положение.

Съдът уточни още, че не може да се одобри, че при по-лека мярка обвинената може да повлияе на очевидци. 

Габриела Славова-Пеева също приказва в правосъдната зала и сподели, че с Пейо Пеев са имали динамична и приключенска връзка, постоянно съпроводена с нехармония. Тя изясни, че са се справяли с проблемите и не са си повишавали звук.

" Не съм взела участие в отнемането на живота му и се смятам за безусловно почтена, зави Пеева и уточни, че показанията дадени от нея пред полицията са били „ изтръгнати от  нея “ със мощ и боязън. Всичко ми беше диктувано от две служителки на полицията ", сподели още тя. 

44-годишният Пейо Пеев беше погубен на 21 януари. За закононарушението бяха арестувани две дами - брачната половинка на убития и нейната майка. Разследването откри, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за гибелта е удушаване, показват проверяващите. Автомобилът с тялото на убития бе открит леко опожарен в гориста околност, в региона на Витоша, по пътя за хижа „ Алеко “. На 30 януари Апелативният съд реши да остави в ареста двете дами.

*Видеото е архивно: 

 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР