Софийският апелативен съд отново отложи делото за мярката за неотклонение

...
Софийският апелативен съд отново отложи делото за мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Пак отложиха делото за мярката на бившата шефка на Митниците Петя Банкова и Стефан Димитров

Софийският апелативен съд още веднъж отсрочи делото за мярката за неотклонение на някогашния шеф на Агенция " Митници " Петя Банкова и Стефан Димитров. Последното съвещание също беше отсрочено, откакто защитничката на Банкова - Аделина Натина, не се яви в съда поради болест.

И през днешния ден в зала не участваха нито Натина, нито Людмил Рангелов, който също се явяваше като неин бранител. Българска национална телевизия обаче отбелязва, че той е бил акредитиран единствено за първичното разглеждане на мярката за неотклонение.

От Аделина Натина още веднъж е постъпила молба за отсрочване поради болничен лист, в който се показва, че се лекува от бронхит.

Съдът откри, че юрист Натина е спънка да не стартира мярката и следва да бъде изпратено писмо до Софийската адвокатска гилдия за установяване на авариен бранител, които да съставлява някогашната шефка на " Митниците ".

Банкова и Димитров са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи, като на първа инстанция Съдът ги остави в ареста.

Операцията в организация " Митници " от преди дни е по сигнал на ДАНС и е първата на новата антикорупционна комисия. По тяхна информация Банкова е обвързвана със посочения за контрабадист Николай Николов-Паскал, който към момента се търси.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР