Софийският административен съд е постановил, че Зимните Сараи на Вълка

...
Софийският административен съд е постановил, че Зимните Сараи на Вълка
Коментари Харесай

Съдът не изгони Вълка от Зимните му сараи

Софийският административен съд е постановил, че Зимните Сараи на Вълка са ремонт на остаряла постройка и по тази причина анулира акта на основния проектант на София Здравков за събарянето им. Решението би трябвало да бъде обжалвано на идната инстанция, само че най-малко за мен е доказателство, че правосъдната промяна е доста закъсняла.

За това сигнализира депутатът от " Демократична България " и съпредседател на " Зелено придвижване " Владислав Панев.
Фандъкова сподели, че ще има наложително побутване на противозаконния градеж в стопанство " Искър ", свързван с Вълка
Беше направено наставление за непринудено унищожаване и текат периоди. Не мога сега да изтъквам по кое време изтича срокът, основният проектант...
Прочети повече
Още през август предходната година той освети градежа на територията на Държавно ловно стопанство Искър, откакто пусна дрон над него.

Този градеж е дело на компанията " Био майнинг ", която е  и най-големият бенефициент на ББР. Панев напомня, че компанията е продала кърджалийска компания за 150 млн. лв., а купувачът е платил с заем от банката.

Делото е №7050/2021 година, а решението на съда е №7586/15.12.2021 година С него Софийският административен съдосъжда Столична община да заплати разноските по делото. 

" Цялостният извод, който съдът прави, въз основа на събраните по делото доказателства, е че построената процесна постройка не е нова, в противен случай тя е съществувала и към датата на сформиране на Акта за държавна благосъстоятелност. Категорични в тази тенденция са обясненията на вещото лице, което показва, че в парцела тази документирана постройка не може да е ситуирана на друго място, отвън това на процесния градеж. Фактът на битие на постройката, както и признатите, като доказателства и неоспорени от страните градивни мнения, допълнени с обясненията на вещото лице, дават съображение да се одобри, че осъществените действия съставляват спешен ремонт на остаряла постройка, за осъществяването на който не е належащо издаването на позволение за градеж и утвърдени капиталови планове ", написа в решението на съда.
ДНСК ревизира градеж, евентуално на Румен Гайтански, само че още не разполага с документите му
Не са установени строително-монтажни действия, както и наличие на участници в строителството. Не са показани строителни бумаги...
Прочети повече
" Строежът, разгласен от локалната власт за противозаконен, беше замразен в края на предходната година. Сега съществува действителна заплаха да бъде обновен ", сигнализира Владислав Панев.

Според него не е инцидентно, че решението се афишира тъкмо преди празниците, тъй като по този начин ще провокира минимум звук.

" Борбата за това всички жители да са равни пред закона продължава. Това е единствения метод за разцвет на родината ни. Другото е беднотия и олигархия ", показва още депутатът.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР