Софийските централи хали имат нов собственик, а от следващата година

...
Софийските централи хали имат нов собственик, а от следващата година
Коментари Харесай

Официално: Софийските Централни хали стават Kaufland

Софийските централи хали имат нов притежател, а от идната година ще имат и нов образ. Германската верига магазини Kaufland придобива емблематичната столична постройка и към този момент има абстрактен план за нейната смяна, който беше показан през днешния ден по време на конференция.

Очакванията са той да бъде осъществен 6-7 месеца след приемането на утвърждение от административните управляващи в страната. Така, най-вероятно през 2022 година постройката ще има нов (вътрешен) тип.

Нито по фасадата, нито по околното пространство ще бъдат правени съществени промени.

Единствените планувани промени е смяната на броя паркоместа, които ще бъдат увеличени от досегашните 65-66 на 76-78 броя посредством асимилиране на пространството на рампата. Отвътре обаче пространството ще бъде изцяло променено и приспособено към актуалния метод на извършване на покупки.
По надлъжната ос на централния вход е планувана основна комерсиална част с ситуирани от двете й страни щандове за търговия, което основава чувството за затрупан градски пазар с основни и второстепенни търговски улици.

На второто равнище над софтуерните пространства е обособена зона за отдих с кътове за храна и питиета, присъщи за подобен вид здания в цяла Европа.

Терасата ще бъде образно отделена от стените на постройката посредством стъклен под. На уместно място ще бъде позициониран в стъклена кутия и часовниковият механизъм от западната кула, съхранен до наши дни.

Достъпът до сутерена ще се реализира чрез два единични травелатора, ситуирани паралелно на основната комерсиална улица. В сутерена, както и на главния етаж и на терасата, са планувани са планувани площи за пространства на обособени търговски обекти на самостоятелни търговци. Планирано е делът на тяхното пространствено наличие в общата повърхност на магазина да е по-голям, в сравнение с във всеки различен търговски обект на вложителя.

В сутерена зоната на археологическите остатъци и крепостната стена се планува да бъде завършена като "Интерактивна зона за археология и история ", която с уместно оформление на интериора да даде опция на посетителите да се срещнат с историята както на самата постройка, по този начин и на античността, исторически напластена през другите столетия в централната градска част на София. Предвижда се интерактивна зона за деца, книжарница, изложбена част.

Проектът възнамерява и образно възобновяване на всички входове, като три от тях ще бъдат отворени: централен вход за гости от бул. " Мария Луиза ", непряк вход за гости откъм паркинга към ул. "Пиротска " и вход за зареждане откъм ул. "Георг Вашингтон ". Визуално се възвръща истинската фасада на зазидания сега вход откъм ул. "Екзарх Йосиф ".

Общата инвестиция в плана е в размер на 50 милиона лв., а в новия обект се чака да бъдат открити 100 работни места, прецизира money.bg.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР