Софийски градски съд спря вписването на новото ръководство на Българския

...
Софийски градски съд спря вписването на новото ръководство на Българския
Коментари Харесай

ПОРЕДЕН СКАНДАЛ: Христо Йовов и Гошо Гинчев не искат да си ходят от Тотото! Съдът спря регистрацията на новата управа

Софийски градски съд спря вписването на новото управление на Българския състезателен тотализатор. До решението на Софийски градски съд се стига след тъжба от страна на досегашните членове на Управителния съвет на Христо Йовов и Гошо Гинчев.

Определението на съда не предстои на обжалване.

Решението на Софийски градски съд е взето през днешния ден на закрито съвещание на правосъден състав с ръководител Жаклин Комитова. В мотивацията за съда се показва, че в исковата молба са " изложени подробни претекстове за незначителност на заповедта заради несъгласие със закона (Закона за обществените предприятия, ППЗПП, Закона за хазарта), както и заради заобикалянето му ".
свързани новини25444преди 15 часа
Най-вероятно се засяга това, че препоръчаният от спортния министър Радостин Василев нов изпълнителен шеф на БСТ Александър Тодоров все още е депутат от групата на " ИТН ".

Пред Агенцията по вписванията Тодоров е заявил, че не заема висша обществена служба по член 6, алинея 1, т. 1-38 и т. 41-45 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество. В точка 2 от въпросната алинея обаче е маркирано, че за висша обществена служба се смятат народните представители.

Днес стана ясно, че като първа точка от дневния ред за съвещанието на Народното събрание за сряда, 26 януари, е гласуването на оставката на Александър Тодоров, както и че той е подал своята оставка на 21 януари, петък. В същия ден са подадени и документите за регистриране на новото управление на към електронната система на Агенция по вписванията.

От Софийски градски съд означават, че е формирано висящо дело по исковата молба и до неговото привършване с влезнал в действие правосъден акт няма по какъв начин новото управление да бъде вписано в Търговския указател.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР