Софийски градски съд одобри споразумение за решаване на наказателното производство

...
Софийски градски съд одобри споразумение за решаване на наказателното производство
Коментари Харесай

31-годишен мъж се напи, заспа в такси и преби полицая, който го е събудил, за да слезе

Софийски градски съд утвърди съглашение за решение на наказателното произвеждане по дело за породена по хулигански подбуди междинна телесна щета на служител на реда.

Обвинителният акт е импортиран от Софийска градска прокуратура (СГП) на 17.01.2022 година и с него на подсъдимия Х. В. е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 131, алинея 2, т. 2, вр. алинея 1, т. 12, прочие 1, вр. член 129, алинея 2, вр. алинея 1 Наказателен кодекс.

Според фактическите изказвания в обвинителния акт закононарушението е осъществено на 03.04.2021 година към 02:20 часа наоколо до постройката на 02 РУ-СДВР в гр. София. Трима чиновници на реда пробвали да разсънят обвиненият Х. В., който, откакто използвал алкохол, задремал в лек таксиметров автомобил и отказвал да слезе от него, заради което лидерът на таксито се принудил да го откара до постройката на районното ръководство. Един от служителите на реда съумял да разбуди обвинения, който излязъл от колата и застанал пред служителя на реда. В този миг обвиненият внезапно нанесъл на служителя на реда удари с юмруци в региона на лицето и тила, а по-късно и удари с крайници в региона на кръста и ребрата. Полицаите задържали обвинения и го отвели в районното ръководство. Пострадалият полицейски чиновник бил отведен в Пирогов, където било установено, че е получил редица увреждания, в това число строшаване на челюстта, което наложило обездвижването ѝ с мека превръзка. Пострадалият отказал да бъде приет в болница и се завърнал да извършва служебните си отговорности.

В правосъдно съвещание на 22.02.2022 година, след единодушие на потърпевшия и след признание на виновност от подсъдимия, съдът утвърди съглашение за решение на делото, с което на Х. В. се постанова наказване „ отнемане от независимост “ за период от една година и шест месеца, осъществяването на което се отсрочва за период от три години и шест месеца. Х. В. е на 31 години, със приблизително обучение, неосъждан. Определението на съда, с което е утвърдено съглашението, е дефинитивно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР