Софийски апелативен съд отхвърли жалба на защитата на двамата обвиняеми

...
Софийски апелативен съд отхвърли жалба на защитата на двамата обвиняеми
Коментари Харесай

Апелативният съд не пусна от ареста обвинените за убийството на бившия полицай


Софийски апелативен съд отхвърли тъжба на отбраната на двамата обвинени за в София против ограниченията им за неотклонение - " Задържане под стража ".

Действията по следствие на тежкото закононарушение почнали на 25 март 2022 година предвид на местопроизшествието в столичния квартал " Лозенец ". Било е открито, че убитият е някогашен чиновник в отдел " Криминална полиция " на Столична дирекция на вътрешните работи.
 Оставиха в ареста двамата упрекнати за убийството на някогашния служител на реда в София
Оставиха в ареста двамата упрекнати за убийството на някогашния служител на реда в София

Имало доказателства за виновността им, съгласно обвиняването

В резултат на дейностите на проверяващите органи и прокуратурата били арестувани две лица. Спрямо тях били събрани доказателства за съпричастност към осъществяването на незаконното действие, оповестиха от държавното обвиняване.

Първоначално като обвинен по делото е притеглен причинителят на убийството. Той авансово подсигурил револвер, упражнявал пукотевица, проучил региона на местоживеене жертвата и ежедневните й привички. Освен това съставил проект за убийството и подсигурил лек автомобил за отдалечаване от мястото на осъществяване на незаконното действие.
 Още един арестуван за убийството на някогашен служител на реда в София
Още един арестуван за убийството на някогашен служител на реда в София

До момента арестуваните по случая стават трима

Впоследствие неговият съизвършител се е предал на полицията. Установено било, че той посочил и разяснил на килъра по какъв начин да стреля с огнестрелно оръжие с съответен диаметър и му съдействал за подсигуряване на автомобил.

По искане на Софийска градска прокуратурата на двамата мъже били наложени ограничения за неотклонение " задържане под стража ", които техните бранители обжалвали като несправедливи.
 Един упрекнат и един се търси за убийството на някогашния служител на реда в София Обновена
Един упрекнат и един се търси за убийството на някогашния служител на реда в София

Разследват се разнообразни версии

Софийски апелативен съд оставил без почитание подадените тъжби с претекст, че на този стадий на досъдебното произвеждане са налице процесуалните предпоставки за най-тежките ограничения за неотклонение по отношение на подсъдимите - обосновано съмнение за съпричастност към незаконното действие, действителна заплаха да се укрият и да извършат закононарушение.

С решение на Софийски апелативен съд ограниченията за неотклонение " задържане под стража " по отношение на двамата обвинени, наложени от първоинстанционния съд, са доказани.
 Има арестуван за убийството на някогашния служител на реда в София Обновена
Има арестуван за убийството на някогашния служител на реда в София

В момента се правят се претърсвания и изземвания на общо 7 адреса в столицата

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР