Софийски апелативен съд наложи мярка „домашен арест“ на съдия Мария

...
Софийски апелативен съд наложи мярка „домашен арест“ на съдия Мария
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест бивша съдийка, обвинена в пране на пари

Софийски апелативен съд наложи мярка „ домакински арест “ на арбитър Мария Иванова, упрекната в съучастничество за пране на 1,5 млн. евро, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Обвинената съдийка не се яви в правосъдна зала. Тя е подала молба, че не желае да участва на правосъдното съвещание. Намира се в пандиза в Сливен. Защитата ѝ изиска да ѝ бъде назначена правосъдно – здравна експертиза, която да откри здравословното ѝ положение, защото има редица болести и в пандиза в Сливен медицинските лица не са способени да извършат нужните прегледи, само че апелативните съдии оставиха без почитание това искане на отбраната.

И двете страни по делото изиска съдията да бъде пусната под домакински арест, защото вечеѝ 6 месеца от допустимите осем Иванова е с най – тежката мярка, има открит адрес и за потребността на досъдебното произвеждане мярката „ домакински арест “ е съответна.

Иванова е някогашен арбитър в Софийския градски съд. Уволнена е дисциплинарно поради съществени нарушавания при разглеждане на цивилен каузи. Съдебната сага с уволнението ѝ продължава седем години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР