Софийската районна прокуратура ще поиска днес съдът да наложи мярка

...
Софийската районна прокуратура ще поиска днес съдът да наложи мярка
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за четирима провокатори

Софийската районна прокуратура ще изиска през днешния ден съдът да наложи мярка " задържане под стража "  на четирима души, упрекнати за безчинство по време на митингите в София. Това заяви държавното обвиняване в петък.

Л.В., Д.Г., И.К. и А.Б. са упрекнати, че на 14 юли направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като хвърляли стъклени бутилки и железни кенчета срещу постройката на някогашния Партиен дом и против чиновници на Министерство на вътрешните работи, които охранявали митинга. Деянието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост - по време на всеобщ цивилен митинг, в конюнктура с изключителна социална сензитивност и изразено неодобрение, твърди прокуратурата. Според нея четиримата обвинени са показали абсолютно неуважение на правните правила.

Ако делото против тях стигне до съд и те бъдат приети за отговорни, могат да получат до 5 години затвор.

За разлика от светкавичните дейности на прокуратурата против провокаторите по време на митинга, не се вижда такава интензивност по отношение на фрагментите на брутално полицейско принуждение против протестиращи от първите дни на демонстрациите. Едва в четвъртък Министерство на вътрешните работи заяви, че служителите на реда, взели участие в побоите, са отстранени краткотрайно от служба и тече дисциплинарна инспекция.

Вътрешният министър Младен Маринов пази теорията, че полицията използва мощ при потребност, а не бие.

 
Министерство на вътрешните работи най-сетне откри служителите на реда от записите с побоя пред МС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР