Софийската районна прокуратура предаде на съд обвиняем за хулиганство по

...
Софийската районна прокуратура предаде на съд обвиняем за хулиганство по
Коментари Харесай

Съдят протестиращ, хвърлял пиратки и бутилки по полицаи

Софийската районна прокуратура съобщи на съд обвинен за безчинство по време на митинг в столицата, оповестиха от прокуратурата.

Според държавното обвиняване 27-годишният Р.И. е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото - хвърлял твърди предмети, по посока на униформени чиновници на Министерство на вътрешните работи, изпълняващи служебните си отговорности, свързани с защита на публичния ред и действието се отличава с изключителна смелост.

Случаят е от 2 септември 2020 година, при митинг на пл. " Независимост ". Около 21.00 часа обвиненият, дружно с още трима други, били на предна линия на митинга. Той поощрявал протестиращите да хвърлят пиратки, бутилки и други предмети по униформените чиновници на Министерство на вътрешните работи и в същото време отправял нецензурни изрази. Обвиняемият също хвърлял по служителите на реда твърди предмети и пиратки. След това Р. И. отивал до близко ситуирани палатки на протестиращите, от където вземал други предмети и връщайки се при тълпата, още веднъж ги хвърлял по униформените служители на реда.

Служителите на Министерство на вътрешните работи, които следили дейностите на Р.И., видели, че той и компанията му си потеглят от митинга, насочват се към близка улица и се качват в лека кола. Те подали сигнал за посоката на тръгване на автомобила към свои сътрудници, които по-късно спрели автомобила за инспекция. В колата били открити пиратки, а униформените задържали четиримата участници в митинга за 24 часа.

Спрямо обвиненият е взета мярка " подписка ". Предстои делото да продължи в съда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР