Софийската районна прокуратура е започнала разследване срещу авторите на снимката

...
Софийската районна прокуратура е започнала разследване срещу авторите на снимката
Коментари Харесай

Прокуратурата търси автора на снимките на Гешев с „Pi ar Sevi Boiko“, Хаджигенов пое отговорността

Софийската районна прокуратура е почнала следствие против създателите на фотографията от Народното събрание, на която се вижда, че основният прокурор Иван Гешев си изпраща известия с контакт „ Pi ar Sevi Boiko “. За това осведоми водачът на гражданско съдружие БОЕЦ Георги Георгиев, който преди повече от месец алармира държавното обвиняване за скандалния чат сред Гешев и Севделина Арнаудова.

„ По нашия сигнал през днешния ден откриваме, че прокуратурата е образувала инспекция. Първо ВКП разпределят сигнала на профилираната прокуратура, след което тя разпределя сигнала на Софийска районна прокуратура. Образувана е проверка 36810/21 г. не против Гешев , а по чл. 171. ал.3 от Наказателния кодекс, който гласи, че „ който незаконно узнае неадресирано до него известие, изпратено по електронен път, или отклони от получатела му такова известие, се санкционира с отнемане от независимост до една година или с санкция от 100 до триста лв. “, съобщи Георгиев.

Проверка на „ Сега “ откри, че кореспонденция с подобен номер съществува в системата на Софийската районна прокуратура. Последното придвижване по нея е от 1 октомври, когато на Столична дирекция на вътрешните работи е изпратено разпореждане за формиране на досъдебно произвеждане за следствие от дознател. От медията са създали опит да беседват с шефката на районната прокуратура Невена Зартова, само че тя не е дала отговор на позвъняванията.

Чатът сред Иван Гешев и Севделина Арнаудова беше сниман инцидентно на 11 септември по време на съвещание на парламентарната комисия по правни въпроси, която обсъждаше дали да премести Бюрото по защита към главния прокурор в Министерството на правораздаването. На фотография в обществените мрежи се вижда, че през приложението „ Телеграм “ Гешев комуникира с контакт „ Pi ar Sevi Boiko “. От известията изобщо не се схваща подтекстът, като основният прокурор дава отговор само със смеещи се емотикони. Арнаудова не отхвърли, че си написа с Гешев. „ Не укривам, че познавам основния прокурор, имаме десетки събития дружно, отразявали сме ги - контрабандните цигари, един куп акции... “, съобщи тя в своя отбрана.

Трудно е да се каже кой е създателят на фотосите с чата на Гешев. Депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков беше измежду първите, които публикуваха въпросните фотоси в профила си във Facebook. В обществените мрежи обаче се появиха и други такива фотоси под друг ъгъл. „ Не знам кой е авторът на фотосите. Държавното обвиняване много време не съумя да разбере каква е истината с шкафчето на Борисов и записите му, само че тук работи интензивно. Това потвърждава тезата ни, че прокуратурата работи селективно, заради което искахме оставката на Иван Гешев. Това е още един мотив “, разяснява Божанков пред „ Сега “.

„ Аз снимах каскета! Аз! С голямо наслаждение и без грам почитание Един елементарен АДвокат ", написа по-късно във Facebook юрист Николай Хаджигенов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР