Софийската премиера на моноспектакъла на Деян Донков Камбаната е едно

...
Софийската премиера на моноспектакъла на Деян Донков Камбаната е едно
Коментари Харесай

Деян Донков пропътува дългия и мъчителен път до човешкото сърце с Камбаната

Софийската премиера на моноспектакъла на Деян Донков " Камбаната " е едно от специфичните събития, с които " Киномания " ще изненада публиката си. Зрителите могат да видят постановката на 26 ноември от 19 ч. в зала 1 на НДК. В интервала от 21 до 25 ноември най-заклетите фенове на артиста могат да се снабдят с билети на промоционална цена. Пакетното предложение е на стойност 50 лева и включва два билета. Засега не се възнамерява друго изиграване на представлението на софийска сцена, откакто един път то бе показано в Античния спектакъл в Пловдив.

" Камбаната " е по едноименния разказ на Недялко Славов. Трагичен роман за комплицирания, изпълнен с трагични трудности път на някогашен пандизчия, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното прояснение на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата. " Камбаната " е театър, който раздрусва фена прочувствено и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдаващ и го въвлича в мощни пристрастености с въздействащи картини на приземяваща житейска действителност. Сценичното деяние ни сграбчва с мощната сила на тоталното актьорско преобразяване на Деян Донков, показват от НДК. Като контрапункт през спектакъла минава лирическата музикална тематика - песента на неговия воин Вено, изпълнявана онлайн от оркестър " Карандила ".

Актьор с неподражаемо наличие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива постоянно търсещата си креативна същина с куража да избере комплицирана тематика, надалеч от комерсиалното развлечение. Склонността му към изпробване води до особеното, кинематографично влияние на спектакъла. " Целта ми с този тайнствен, приказен, частично смешен, красиво лиричен, даже героичен, извънредно трагичен, а в края си - драматичен, роман е да пребродвам дългия и непосилен път до човешкото сърце ", споделя Деян Донков. " Камбаната " е театрално събитие, коeто възприемаме със сетивата и страстите си.

Режисьор на спектакъла е Деян Донков, Пламена Иванова е в облика на Лейла. Сценограф е Никола Тороманов, музика - Петя Диманова, видеодизайн - Марио Стойнов, хореограф - Деян Георгиев, фотограф - Стефан Н. Щерев. Със специфичното присъединяване на оркестър " Карандила ". Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Министерството на културата. Той е част от програмата " Наследство II " на фондация " Пловдив 2019 ".

Снимки Стефан Н. Щерев

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР