Софийската организация на БСП излъчи свои кандидати за водаческите места

...
Софийската организация на БСП излъчи свои кандидати за водаческите места
Коментари Харесай

БСП-София излезе със свои водачи на кандидатдепутатските листи напук на ръководството

Софийската организация на Българска социалистическа партия излъчи свои претенденти за водаческите места в листите на социалистите за вота на 2 април, оповестяват от организацията в известие до медиите. Ходът на БСП-София би могъл да се изтълкува като провокация против водача на левицата Корнелия Нинова, защото по традиция определянето на първите места в листите се поставя на управлението на партията. Областните организации пък имат задължението да подредят претендентите от второто място нататък.

Вместо да се съобрази с тази процедура, Българска социалистическа партия - София предлага водачи на районни организации да поведат листите в трите софийски региона за вота на 2-ри април. За лидер в 23-ти многомандатен изборен регион БСП-София предлага Еньо Савов - ръководител на Българска социалистическа партия в " Панчарево ", член на Националния съвет и заместник-председател на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - София. На второ място в листата е подложен Стоян Мирчев, внук на секретаря на Централния комитет на Българска комунистическа партия Стоян Михайлов.

В 24-ти многомандатен изборен регион делегатите са сложили преди всичко ръководителя на Българска социалистическа партия в регион " Искър " Борис Цветков, който е член е на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София и е някогашен депутат и общински консултант. За 25-ти многомандатен изборен регион, където нормално се организира така наречен лидерска борба и където нормално се явява Корнелия Нинова, делегатите са номинирали членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия - София Милко Панов, който е ръководител на районната организация на социалистите в Нови Искър.

Според ръководителя на софийската организация Иван Таков " всеки един от претендентите в листите ще работи с разсъдък, със сърце, с задоволително хъс измежду хората в София ".

" След 2-ри април ще удвоим нашите старания да върнем партията на мястото, което заслужава. С всички уставни, юридически и морални средства против опитите на някои да трансфорат Българска социалистическа партия в малък инструмент за брокерски цели. Българска социалистическа партия е всеобща партия с съществена роля в политическия живот на страната, а не дребна бутикова организация за търгуване на управнически постове. Всичко можем да сменим, партията - не! След изборите на 2-ри април може да ни товарят с незаслужени вини, да ни санкционират, да ни изключват, само че не могат да лишават нашата принадлежност и религия в социалистическата концепция на нашата Българска социалистическа партия. Нека да си свършим работата в акцията, а по-късно - да ни изключват, в случай че желаят ", споделя Таков. Той е един от критиците на Корнелия Нинова в партията. След на ръководството на Корнелия Нинова от партията на конгреса на Българска социалистическа партия Таков назова случилото се " неприемливо " и добави, че градската организация не приема решението за изключване. Той осъди и, повдигнат от Българска социалистическа партия - Делян Георгиев, като съобщи, че е " разрушително за престижа и доверието в партията ".

Листите на социалистите ще бъдат дефинитивно одобрени от Националния съвет в петък, 24 февруари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР