Софийската градска прокуратура възложи на Комисията за противодействие на корупцията

...
Софийската градска прокуратура възложи на Комисията за противодействие на корупцията
Коментари Харесай

Премиерът получил ясни обяснения от Асен Василев за имотните сделки

Софийската градска прокуратура разпореди на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество да направи инспекция по медийните изявления, обвързвана със покупко-продажбите.

Премиерът Денков изясни пред публицисти, че е приказвал с вицепремиера Асен Василев по тематиката и той му дал напълно ясно пояснение за " купено продадено ". Затова и прикани публицистите сами да попитат и Василев и Лорер, а способените правосъдни органи да си свършат работата и в случай че открият нещо неправилно да оповестят.

" Това, което виждаме непрестанно е, че се подмята информация, каква ли не. Трябва да бъде тествано и в случай че някой е направил нарушаване би трябвало да понесе следствията по закон. Но в случай че има проблем. Така с подмятане - няма по какъв начин да стане ", сподели Николай Денков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък упрекна през днешния ден медиите, че неглижират както тази тематика, по този начин и други скорошни корупционни кавги. За образец даде този с подкупите в спортното министерство. Заяви, че за разлика от в този момент, преди време всички малките екрани и други медии били надалеч по-активни, когато е ставало дума за кавги с хора от ГЕРБ.

" Помните ли живите връзки от парцела на Цветанов, какъв брой коства, по какъв начин коства, специалисти. Аз ги помня, тъй като неверно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по този метод ще неглижирате сходни проблеми нямаше да си предизвиквам това на партията ", добави Борисов.

Лаконично тематиката разяснява и Атанас Атанасов.

" Това, което чета и виждам разбирам, че би трябвало да се извършат детайлни инспекции от институциите, които да бъдат оповестени, тъй като другояче.. ", заяви той.

Според медийните разкрития сдружение " СТВ Консълтинг ", принадлежало в миналото на Асен Василев, е с блокирани сметки поради иск на американски жител за 5 млн. лева Три месеца преди този момент то продава парцелите си за над 3 млн. лева и по този начин американецът остава ощетен, в случай че искът му бъде задоволен.

Лорер купува от " СТВ Констултинг " парцел за малко над 300 000 лв., а година по-късно го продава за 1.8 млн. лева на Станислава Арнаудова. В същия ден " СТВ Консълтинг " продава останалата част от постройката на компанията " Си Трейдинг 2016 ", еднолична благосъстоятелност на същата Станислава Арнаудова.

Нейната компания " Интелигентни трафик системи " от 2019 година посредничи сред страната и крайните консуматори при пазаруването на винетки със 7% комисиона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР