Софийската градска прокуратура (СГП) поиска от Специализирания наказателен съд да

...
Софийската градска прокуратура (СГП) поиска от Специализирания наказателен съд да
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска кметът на Созопол да бъде отстранен от длъжност

Софийската градска прокуратура (СГП) изиска от Специализирания углавен съд да в профил от служба кмета на Созопол Панайот Рейзи, както и основния счетоводител в общината Златка Мусева.

Двамата са упрекнати дружно с техен съизвършител, че са присвоили над 2 млн. лева от общината от 29 август 2014 година до 27 март 2017 година Разследват се 33 обособени действия, оповестиха от прокуратурата.

Кметът на Созопол и основният счетоводител изплащали суми от бюджета на общината по фактури за осъществени строително-монтажни действия. Като съображение за банковите преводи се сочели контракти за осъществените поправки, само че сумите постъпвали по сметка на физическо лице, което нямало връзка с компанията реализатор.

За улеснение на присвояването кметът на Созопол и основният счетоводител са направили и документни закононарушения, като умишлено се употребили подправени или подправени документи - контракти и фактури.

Прокуратурата е поискала кметът на Созопол и основният счетоводител да бъдат отстранени от служба, защото обвиняването е за съзнателно закононарушение, осъществено по отношение на работата им. Според прокуратурата има задоволително учредения да се счита, че служебното им състояние ще сътвори спънки за обективното следствие по делото.

Първоначално СГП повдигна обвиняване на Панайот Рейзи на 11 март, а на 1 април обвиняването по отношение на него е конкретизирано, като са посочени съучастниците му и точния размер на присвоената сума. Главният счетоводител на общината Златка Мусева също е с обвиняване от 1 април. На 28 март на третия участник в престъпнаха скица - Венцислав П., също е повдигнато обвиняване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР