Софийската градска прокуратура (СГП) е отказала да образува разследване срещу

...
Софийската градска прокуратура (СГП) е отказала да образува разследване срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата отказа да разследва Борисов за всяване на паника за ваксините

Софийската градска прокуратура (СГП) е отказала да образува следствие против някогашния министър-председател Бойко Борисов за всяване на суматоха по отношение на имунизациите против ковид. Това написа в. „ Сега “, като се базира на своя инспекция в електронното деловодство на прокуратурата.

Бившият длъжностен здравен министър Стойчо Кацаров през октомври след изказвания на Борисов, че в България се слагат ваксини с изминал период на валидност.

Прокуратурата е издала разпореждане за отвод за формиране на дело на 23 декември, като на 24 Борисов още веднъж сложи имунизациите под подозрение в изявление за „ 24 часа “.

На въпрос на в. „ Сега “ по отношение на претекстовете за отхвърли говорителката на СГП Десислава Петрова дава отговор, че ще даде информация, в случай че наблюдаваюият прокурор ѝ разреши.

Всяването на суматоха е закононарушение съгласно Наказателния кодекс. През юли Софийският градски съд сегашния министър на опазването на здравето Асена Сербезова по същото обвиняване.

Става дума за нейни изявления пред Българска национална телевизия и БНР през април 2020 година, при започване на пандемията, в които тя предизвестява за вероятен дефицит на медикаменти поради ковид. По това време тя е ръководител на Българския фармацевтичен съюз.

Софийската районна прокуратура повдигна обвиняване против нея, а по-късно на съвещание по делото прокурорът самичък.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР