Софийската градска прокуратура проверява евентуално престъпление от общ характер от

...
Софийската градска прокуратура проверява евентуално престъпление от общ характер от
Коментари Харесай

Проверяват висшестоящи служители на ГДНП по разследването на „Булгаргаз“

Софийската градска прокуратура ревизира вероятно закононарушение от общ темперамент от висшестоящи чиновници на ГДНП, обвързвано с „ Булгаргаз “, оповестиха от обвиняването.

На 10 февруари прокурори в Софийска градска прокуратура (СГП) са отделили материали отразследването по случая с „ Булгаргаз “ с оглед данни за осъществено закононарушение от висшестоящи чиновници от Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП).

След разбор на материалите по делото, наблюдаващите прокурори са открили направени докладни мемоари по отношение на инспекция по кореспонденция по разказа на ГДНП с сложени върху тях ръкописни резолюции с напътствие за започване на следствие и задържане на човек за 24 часа, оповестиха от прокуратурата.

В тази връзка наблюдаващите прокурори са счели, че е нарушена наредба от Закона за Министерство на вътрешните работи, според която горестоящите ръководители на проверяващите органи „ нямат право да дават инструкции за осъществяването на дейности по следствието и за съставянето на писменото мнение, както и по какъвто и да е различен метод да се намесват в следствието “.

Предвид горното относимите по случая материали са отделени и е стартирана инспекция за определяне на всички съответстващи условия, се споделя още в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР