Софийската градска прокуратура най-сетне получи уведомление за акцията срещу Борисов,

...
Софийската градска прокуратура най-сетне получи уведомление за акцията срещу Борисов,
Коментари Харесай

СГП получи уведомление за акцията от МВР: Срокът за задържане на Борисов изтича точно в 21.40 тази вечер

Софийската градска прокуратура най-накрая получи съобщение за акцията против Борисов, Горанов и Арнаудова.

СГП популяризира известие:

" Днес, 18.03.2022 година в Софийска градска прокуратура постъпи по факс съобщение от проверяващ служител на реда от Главна дирекция " Национална полиция “, че на 17.03.2022 година е формирано досъдебно произвеждане по реда на член 212, алинея 3 от Наказателно-процесуален кодекс – с първо деяние по следствието разпит на очевидец и последвали претърсвания и изземвания. 

Досъдебното произвеждане е формирано за закононарушение по член 213а, алинея 3, т. 2 и т. 5 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено в интервала от 2014 – декември 2019 година СГП е известена и за задържане по реда на ЗМВР (за период до 24 часа) на лицата Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Уведомяването за формирано досъдебно произвеждане от Министерство на вътрешните работи, както и посочената в него правна подготовка, изключват компетентността по този случай на Европейската прокуратура, в какъвто смисъл бе публикуваното в началото от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи известие.

До сегашния миг делото не е постъпило в Софийска градска прокуратура ".

Правна подготовка изключва компетентността на Европейската прокуратура по този случай. Това обявиха от прокуратурата.

От думите на представителя на СГП Десислава Петрова стана ясно, че са посочени точни часове на арестите, от които надлежно зависи по кое време изтича мярката " задържане под стража за 24 часа ". Борисов е бил арестуван тъкмо в 21.40 на 18.03. Това значи, че вероятно ще бъде освободен от ареста в този час тази вечер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР