Софийската градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен

...
Софийската градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Водач на тролейбус е предаден на съд за ПТП със загинал пътник в столицата

Софийската градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против П.П. (на 44 години) за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 1 от Наказателен кодекс. Обвиняемият е дееспособен лидер на МПС с категории D E, Tкт.

Вечерта на 11.02.2019 година лидерът управлявал тролейбус от постоянните линии на публичен транспорт на пасажери по направление от ул. „ Урвич “ към бул. „ България “ в гр. София.

Около 19:20 ч. П.П. спрял транспортното средство на спирката „ Център по хигиена “. Шестдесет и осем годишният пасажер - Ж.П., се насочил за слизане към предпоследната врата. Вече на открито, намирайки се към момента наоколо до тролейбуса, вратата се затворила, при което захванала якето на възрастния мъж. Водачът – обвиненият П.П., не погледнал в камерите, с които било снабдено транспортното средство, не видял протичащото си и потеглил.

Тролейбусът повлякъл Ж.П., като в един миг якето се освободило от вратите и мъжът паднал на пътното платно. Вследствие на получените контузии Ж.П. умрял на място.

Обвиняемият П.П. спрял тролейбуса, едвам откакто видял подадения му сигнал от намиращ се извън жител.

Той имал техническа опция да предотврати ПТП, само че с дейностите си не обезпечил безвредното слизане на пасажера. Водачът на тролейбуса бил задължен след затварянето на вратите да се убеди, че няма хора в дясната зона на тролейбуса и едвам по-късно да потегли. От заключението на направената съдебномедицинска експертиза е видно, че потърпевшият получил голям брой травматични увреждания, като повода на гибелта е прекъсване на сърдечната активност.

Предстои наказателното произвеждане против обвинения П.П. да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР