Софийската градска прокуратура е прекратила на 9 юли разследването срещу

...
Софийската градска прокуратура е прекратила на 9 юли разследването срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата спря делото за катастрофата до Своге

Софийската градска прокуратура е прекратила на 9 юли следствието против някогашните началници на " Пътната организация " Светослав Глосов и Дончо Атанасов за автобусната злополука край Своге от 2018 година, при която починаха 20 души, заяви " Медиапул ".

През май тази година Апелативният съд в София върна на прокуратурата делото за злополуката. САС анулира решението на Софийския областен съд от разпоредително съвещание по делото за тежкия пътен случай.

На 22 април тази година Софийският областен съд остави без почитание настояването на бранителите на шестимата подсъдими по делото да приключи правосъдното произвеждане и да върне делото на прокурора за премахване на основни процесуални нарушавания довели до ограничение на техните права и тези на потърпевшите. С решението на САС обаче се постанови делото да се върне на държавното обвиняване за премахване на позволените основни процесуални нарушавания съгласно претекстовете на определението на апелативния съд.

Припомняме, жестоката злополука стана на 25 август 2018 година и при нея починаха 20 души.

Заради подозрения, че при ремонтирането на пътя не е употребен първокласен асфалт, на 27 август следователи влязоха в постройката на " Трейс Груп Холд " АД, която е измежду главните реализатори на ремонта на пътния сектор край Своге.

Властите започнаха инспекция и във компанията " Мега-инвест холд ЕООД " в Дупница, която е сътрудник на " Трейс груп ".

Катастрофата и положението на пътя станаха мотив за оставки и обвинявания в корупция - оставки подадоха Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски, надлежно министри на вътрешните работи, на районното развиване и благоустройството и на превоза.

Само ден преди случая от неправителствена организация бяха разгласили мнение, че тази пътна права не е в положително положение макар ремонта за съвсем 23 млн. евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР