Софийската градска прокуратура е повдигна обвинение на дъщерята на мажоритарния

...
Софийската градска прокуратура е повдигна обвинение на дъщерята на мажоритарния
Коментари Харесай

Прокуратурата търси дъщерята на Цветан Василев с европейска заповед за арест

Софийската градска прокуратура е повдигна обвиняване на дъщерята на мажоритарния притежател на банкрутиралата КТБ Цветан Василев - Радосвета Василева. Това осведоми пресцентърът на държавното обвиняване, откакто стана известно, че брачната половинка на Василев - Антоанета Василева е изпратила писмо до президента Румен Радев във връзка обвиняването към щерка ѝм.

Обвинението е било повдигнато през вчерашния ден - 15 август 2017г. То е за пране на пари в изключително огромни размери – 2 645 179 лева, което съгласно прокуратурата е осъществено на няколко пъти.

Привличането на Радосвета Василева било осъществено задочно в наличието на акредитиран от Василева юрист, написа в писмото на прокуратурата. Същият ден наблюдаващият следствието прокурор е разпоредил задържането ѝ за период до 72 часа от установяването ѝ, с цел да изиска държавното обвиняване от съда непрекъснатия ѝ арест.

В хода на следствието били изпратени две призовки на настоящ адрес на Радосвета Василева за явяването и пред проверяващия орган надлежно на 2 и 7 август 2017 година, като било открито, че по данни на защитата на адреса тя живее там, само че отдавна отсъства и призовките ги получава юрист.

По делото са приложени всички информации от извършеното ѝ търсене в страната, оповестява още прокуратурата. От тях се виждало, че дъщерята на Цветан Василев е напуснала България на 16 август 2016 година и до този миг няма записано влизане.

По тази причина Радосвета Василева е оповестена за общодържавно търсене и по отношение на нея през вчерашния ден е издадена Европейска заповед за арест.

Според Антоанета Василева обвиняването, което назовава зашеметяващото, е било скалъпено след новината, че банкерът ще търси протекция в Съединени американски щати по закона " Магнитски ". Повече от писмото на брачната половинка на Цветан Василев четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР