Софийската апелативна прокуратура нареди на СГП да смени прокурора Стефан

...
Софийската апелативна прокуратура нареди на СГП да смени прокурора Стефан
Коментари Харесай

След проверката, назначена от Сарафов: Сменят прокурора по Барселонагейт

Софийската апелативна прокуратура подреди на СГП да смени прокурора Стефан Христов от Барселонагейт, както и сътрудника му Иван Първанов за установени нарушавания по четири каузи, измежду тях и следствието за шпионаж против сътрудник на ДАНС, съобщи.

С постановления на петима прокурори от Апелативна прокуратура - София прокурорите от Софийска градска прокуратура И.П. и С.Х. са отведени от следените от тях досъдебни производства, осведоми АП-София.

Постановленията са по отношение на формирани дисциплинарни производства по отношение на същите за позволени съществени нарушавания в срочността и ритмичността по водени от тях досъдебни производства. По делата са открити нарушавания – деяние или безучастие, довело до закъснение на досъдебните производства.

На административния началник на Софийска градска прокуратура е указано да се дефинират нови екипи от прокурори на правилото на инцидентния асортимент. След запознаване със събраните досега доказателства те следва да изготвят следствено-календарен проект за идните процесуално-следствени дейности по всяко едно от делата с оглед срочното им привършване. Във връзка с откритите нарушавания в срочността и ритмичността на осъществените процесуално-следствени дейности следва новоизбраните наблюдаващи прокурори да извършат преценка по отношение на съществуване на учредения за отказ на проверяващите органи по всяко едно от делата.

Софийската градска прокуратура образува вчерадисциплинарно производствосрещу наблюдаващия аферата " Барселонагейт " прокурор Стефан Христов.

До дисциплинарката се стигна след оповестените от Върховната касационна прокуратура резултати от инспекцията, назначена от и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов за делата, държани на трупчета. По нея към този момент бяха формирани дисциплинарни производства против прокурора полк. Антон Радойнов и следователя полк. Добрин Маринов поради забавеното следствие за търговия с въздействие.

Образувано е дисциплинарно произвеждане и против прокурор Иван Първанов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР