Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа обвиняем,

...
Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа обвиняем,
Коментари Харесай

Задържаха за срок до 72 часа дрогиран шофьор

Софийска районна прокуратура задържа за период до 72 часа обвинен, карал след приложимост на канабис, амфетамин и метаамфетамин, оповестяват от държавното обвиняване.

Под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура е формирано и се води досъдебно произвеждане против обвинения Димитър Т.

Дрогираният водач, прегазил жена в Самоков, имал предходни прегрешения

На 18.06.2020 година, към 02.30 ч., в гр.София, по ул. „ Павел Красов “, е управлявал моторно транспортно средство - лек автомобил, след приложимост на наркотични субстанции - канабис, амфетамин и метаамфетамин, включени в Приложение № 1 към член 3, т. 1 от Наредба за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични - Списък І: “Растения и субстанции с висока степен на риск за публичното здраве заради нездравословния резултат от злоупотребата с тях, неразрешени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”, открито по надлежния ред, посредством техническо средство „ Dreger Drug Test 5000” - закононарушение по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс.

Предвид високата социална заплаха на действието, на 18.06.2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Димитър Т. за период до 72 часа, след приключването на които ще бъде направено и импортирано искане до СРС за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР