Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявлениe на

...
Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявлениe на
Коментари Харесай

Софийската районна прокуратура се самосезира във връзка със заплахи към журналист

Софийска районна прокуратура се самосезира по отношение на изявлениe на журналиста Атанас Чобанов, че по отношение на него е отправена опасност, се оповестява на уеб страницата на

Наблюдаващ прокурор ще извърши персонална инспекция по случая Атанас Чобанов ще бъде свикан, с цел да му бъдат снети пояснения от прокурор.

В хода на инспекцията са изпратени писма до Министерство на вътрешните работи, ГДБОП-МВР, ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи, ДАР, ДАНС и до Служба „ Военно разузнаване “ с запитване дали имат информация за отправена опасност по отношение на Атанас Чобанов, и в случай че имат такава - какви ограничения са подхванати за отбраната на журналиста.

До сегашния миг прокуратурата не е уведомявана от институциите за отправена опасност по отношение на Атанас Чобанов, както би следвало да се направи по закон.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще реши налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент. В случай че такива са налице, ще бъде формирано досъдебно произвеждане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР