Софийска районна прокуратура се e самосезирала във връзка с публикация

...
Софийска районна прокуратура се e самосезирала във връзка с публикация
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира от публикацията на Борис Бонев

Софийска районна прокуратура се e самосезирала по отношение на обява на столичния общински консултант Борис Бонев от „ Спаси София “ във Facebook. В нея Бонев написа, че е получил информация от българските служби за непосредствена опасност за живота му, която е доказана и от задграничните партньорски служби.

Прокурор от Софийска региона прокуратура ще извърши персонални инспекция по случая, а общинският консултант ще бъде свикан за снемане на пояснения.
Във връзка с изказванията на Борисов Бонев са изпратени писма до Министерство на вътрешните работи, ГДБОП-МВР, ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи, ДАР, ДАНС и до Служба „ Военно разузнаване “ с въпроси дали са сезирани за опасност по отношение на него и в случай че да – какви ограничения са взети за отбраната му.

В обявата си общинският консултант написа, че е дал подробни показания пред способените органи. В прокуратурата досега не е постъпила сходна информация от институциите, която по закон би трябвало да бъде докладвана неотложно на прокуратурата, показват от държавното обвиняване.

Необходимостта от реализиране на управление и контрол за законосъобразното и навременно осъществяване на дейности по сигнали, съдържащи данни за осъществени закононарушения, е извънредно пълномощие на Прокуратурата на Република България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР