Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 47-годишен за извършена

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 47-годишен за извършена
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа мъж за кражба, извършена в условията на опасен рецидив

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 47-годишен за осъществена в изискванията на рисков рецидив.

На неустановена досега дата в интервала от 04.06.2021 година до 20.07.2021 година от жилище, находящо се на ул. „ Солунска “ в гр. София, обвиненият Г.С. лишил непознати движими движимости – парична сума в размер на 600 лв., бижута, три мобилни телефона и флаш памет - всичко на обща стойност 906,50 лв., от владението на А.А. без нейно единодушие и с желание незаконно да ги присвои. Кражбата е осъществена при изискванията на рисков рецидив, защото Г.С. е осъждан дейно за тежко съзнателно закононарушение на „ отнемане от свобода”.
свързани новини2932на 29.12.20213268на 16.08.2021
По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.196, ал.1, т.1, вр.чл. 194, ал.1, вр.чл.29, ал.1, б. а и б.б от Наказателен кодекс. В хода на следствието е открито, че Г.С. е ходил в дома на А.А., с цел да се грижи за някогашния й брачен партньор, който бил обездвижен. Жената е подала сигнал за закононарушението и след събиране на задоволително доказателства за виновността на Г.С., той е арестуван.

Обвиняемият е осъждан. Предвид опцията да извърши друго закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Г.С.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР