Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж за
Коментари Харесай

Задържаха мъж за опит за грабеж

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 28-годишен мъж за опит за обир.

На 14.06.2022 година към 18,30 часа от офис на платежна система на ул. „ Нарцис “ в град София, обвиненият В.В. е направил опит да отнеме сумата от 7700 лв. от владението на Ц.К., с желание незаконно да ги присвои. Обвиняемият е използвал за това заплашване – отправил се към дамата с сложена маска на лицето, насочил ръчен трион към нея и й споделил: „ Дай парите “. Деянието е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи – арестуван е от полицията.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.198, ал.1, вр. член 18, ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “.

В.В. е осъждан и по време на действието е бил в изпитателен период. Предвид престъпното му минало и опцията да извърши друго закононарушение, прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.

Днес, 17.06.2022 година, ще бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР