Софийска градска прокуратураизвършва проверка на “Български пощи“ след постъпи сигнал

...
Софийска градска прокуратураизвършва проверка на “Български пощи“ след постъпи сигнал
Коментари Харесай

Прокуратурата започва проверка в пощите заради пенсиите

Софийска градска прокуратураизвършва инспекция на “Български пощи “ след постъпи сигнал от електронна медия, в който се излагат изказвания за вероятно осъществени длъжностни закононарушения и компютърни закононарушения.

Държавното обвиняване е изискало информация от ДАНС, ГДБОП, националната и столичната полиция дали правят инспекция за хакерската офанзива против " Български пощи "

От " Български пощи " е изискана информация какъв е редът за погашение на пенсии след настъпилия срив в осведомителната система.

По подигравка прокуратурата не е изискала информация от Агенцията " Държавна финансова ревизия ", която прави инспекция на сдружението и към този момент откри близо 30 нарушавания. Сред тях най-фрапантните са отдаване на парцели на смешни цени, които са в пъти под пазарните стойности. Докладътна АДФИ ще бъде подготвен до края на юни.

Вече бе обявено, че базата в центъра на Пампорово е отдадена за 86 стотинки на квадратен метър или 2 лева на стая вактивния туристически сезон.

Хакерската офанзива против сдружението от 16 април извади от приложимост 400 компютрии блокира цялата активност на пощите в продължение на две седмици. Някои от услугите не работят и през днешния ден. Пенсиите в тази обстановка се изплащат посредством книжни описи.

Правителството счита, че зад хакерската офанзива се крие почерка на съветските служби.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР