Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски
Коментари Харесай

СГП внесе обвинителен акт срещу Манол Генов и Николай Христев

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) против Манол Генов и Николай Христев.

Генов е упрекнат за това, че на неустановена дата в средата на месец март 2017 година в гр. Асеновград, дал имотна полза (парична сума в размер на 100 лева.) на очевидец.

Сумата е била предадена на очевидеца посредством обвинения Христев и друго лице, с цел да бъде дадена на поданици на гр. Асеновград, за да бъдат склонени да упражнят изборните си права в интерес на Манол Генов като претендент за депутат - закононарушение по чл.167, ал.4, пр.2, във вр. с ал.2, пр.2 от Наказателен кодекс.

Николай Христев е упрекнат за това, че в интервала от неустановена дата в средата на месец март 2017 година до 25 март 2017 година в гр. Асеновград, при изискванията на продължавано закононарушение с 2 действия, дал имотна полза (парична сума с общ размер 900 лева.) на две разнообразни лица от гр. Асеновград, с цел да бъде дадена на другиго – поданици на гр. Асеновград, за да бъдат склонени да упражнят изборните си права в интерес на Манол Генов като претендент за депутат.

Първото действие е осъществено на неустановена дата през месец март 2017 година и предоставената сума е в размер на 500 лева, а второто на 25 март 2017 година, като предоставената сума е в размер на 400 лева - закононарушение по чл.167, ал.4, пр.2, във вр. с ал.2, пр.2, във вр. с чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Предстои насрочване на делото от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР