Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по разпространена информация

...
Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по разпространена информация
Коментари Харесай

Прокуратурата възложи на службите да проверяват призивите на Костадин Костадинов

Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по публикувана информация в медиите, че депутат от 49-ото Народно заседание вероятно е направил закононарушение срещу правата на жителите.

Името на народния представител не се показва, само че става въпрос за водача на " Възраждане " Костадин Костадинов. Проверява се съответно закононарушение по член 162 от Наказателния кодекс, оповестиха от прокуратурата няколко часа откакто

 Правителството настоя Радев и партиите да реагират на апелите на Правителството настоя Радев и партиите да реагират на апелите на " Възраждане " за принуждение

Според текста на Наказателния кодекс: " Който посредством слово, щемпел или други средства за всеобща информация, посредством електронни осведомителни системи или по различен метод проповядва или подбужда към дискриминация, принуждение или ненавист, учредени на раса, националност или етническа принадлежност, се санкционира с отнемане от независимост от една до четири години и с санкция от пет хиляди до 10 хиляди лв., както и с публично неодобрение ".

Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за правосъдната власт е упълномощил осъществяването на взаимна инспекция от Държавна организация " Национална сигурност " и отдел " Киберпрестъпност " при Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " на Министерство на вътрешните работи.
В хода на инспекцията ще се открива дали посредством слово, щемпел, или посредством други средства за всеобща информация, посредством осведомителни системи или по различен метод депутат проповядва или подбужда към дискриминация, принуждение или ненавист, учредени на раса, националност или етническа принадлежност.

Срокът за осъществяване на инспекция по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, с цел да се образува досъдебно произвеждане.

 " Тази уродлива сган да бъде унищожена ": Защо страната не реагира на опасността " Възраждане "

За резултатите обществеността ще бъде осведомена, твърдят в известието от прокуратурата.

През последните седмици демократичната общественост бе атакувана няколко пъти по друг метод от страна на представители и последователи на партия " Възраждане " и водача на партията Костадин Костадинов - и преди прожекцията на филм, както и с експанзия над магазин за бира и служителката му.

В обявата, маркирана като " публична позиция " на водача на " Възраждане " унищожаването на тази " озверяла античовешка паплач, жадуваща кръв и мечтаеща за войни и принуждение ", е дълг на " всеки естествен жител ", визирайки " родната демократична общественост ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР