Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо Кристиан Николов, като на

...
Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо Кристиан Николов, като на
Коментари Харесай

По-тежко обвинение за дрогирания шофьор, убил Милен Цветков, грози го доживотен затвор

Софийска градска прокуратура преквалифицира обвиняването по отношение на Кристиан Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвиняване за осъществено от него съзнателно закононарушение по член 342, алинея 3, б. „ в”, по отношение на алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

На 19.04.2020 година, към 18.00 ч., в региона на кръстовището на ул. „ Хенрик Ибсен” с бул. „ Черни връх” в столицата, обвиненият Николов, при ръководство на моторно транспортно средство - лек автомобил Audi Q7, нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижването по пътищата, като се е движил със скорост над позволената и не спрял при доближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, в резултат на което съзнателно е предизвикал гибелта на Милен Цветков. Случаят е изключително тежък, защото деецът е управлявал моторно транспортно средство след приложимост на разнообразни типове наркотични субстанции – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на голям брой участници в придвижването, като действието е осъществено на оживено място.

Съгласно наредбата на член 342, алинея 3, б. „ в” от Наказателния кодекс за изключително тежки случаи наказването е от петнадесет до двадесет години или пожизнен затвор.

Видеата от злополуката с Милен Цветков са манипулирани?

По делото е направено авансово умозаключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на потърпевшия, от което е видно, че в резултат на удара от ПТП на Цветков са били породени голям брой несъвместими с живота контузии - строшаване от 3 до 11 ребро, контузия на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение във връзка с причинителя на закононарушението - „ задържане под стража “.

Във връзка с голям брой запитвания от публицисти, отнасящи се до медийното отразяване на правосъдното съвещание по импортираното от СГП искане, ви уведомяваме, че обезпечаването на достъп в постройката на Съдебната палата е от компетентността на ръководителя на Върховен касационен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР