Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем 16-годишно

...
Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем 16-годишно
Коментари Харесай

16-годишно момиче обра баба в София,тикнаха я зад решетките

Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвинен 16-годишно момиче за обир над стара жена. Това оповестиха от прокуратурата.
Досъдебното произвеждане по случая е почнало, откакто на телефон за незабавни повиквания 112 е бил подаден сигнал за обир в столичния квартал „ Дружба “. Незабавно на място e бил изпратен полицейски екип, който открива на място двама младежи.
В хода на следствието е било изяснено, че по обед на 20 ноември, 86-годишна жена изтеглила парична сума от банкомат на бул. „ Професор Цветан Лазаров “. Докато слагала парите в портмонето, старата жена била блъсната от непознато момиче, което го издърпало от ръцете й. Веднага по-късно девойката избягала в посока междублоковото пространство. Вследствие на нападението потърпевшата паднала, при което получила фрактура на тазобедрената става. Случаен очевидец на случая видял двама бягащи младежи и се опитал да ги спре. Момичето се скрило сред паркираните коли, като в това време изхвърлило непознатото портмоне. Придружаващото го момче декларирало, че не е съпричастен към осъществяването на грабежа и убедил приятелката си да признае виновността си, което тя направила пред служителите на реда.
Пострадалата стара жена понастоящем е в болнично заведение, заради породената й междинна телесна щета. Предметът на закононарушението – паричната сума в размер на 590 лв., е конфискуван и е привързан към материалите на досъдебното произвеждане. По най-бързия метод парите ще бъдат възобновени на потърпевшата, оповестяват още от обвиняването.
С разпореждане на наблюдаващия прокурор Л.Н. е арестувана за период до 72 часа. Установено е, че момичето е престъпно проявено за обири, грабежи, държане на наркотични субстанции, безчинство. Предстои внасянето в съда на искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинената.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР