Софийска градска прокуратура е предала на съд мъж на 23

...
Софийска градска прокуратура е предала на съд мъж на 23
Коментари Харесай

Съдят служител на бензиностанция, взел карта на клиент, за да си плати покер залози

Софийска градска прокуратура е предала на съд мъж на 23 години по обвиняване за осъществено от него закононарушение - потребление на непозната карта, оповестиха от обвиняването.

На 15 юли 2019 година М.Р. спрял автомобила си на бензиностанция в столичния квартал „ Слатина “, с цел да зареди гориво. Бил обслужен от служителя на комерсиалния обект - обвинения В.Х. Вече на касата лидерът му подал банковата си карта, с цел да заплати сметката от 36 лв., като прецизирал, че е безконтактна.

Въпреки това служителят изискал да му я даде, с цел да я маркира на ПОС-терминалното устройство и да вкара ПИН-кода. Обяснил това със остарялото устройство на бензиностанцията, след което му дал касов бон за платеното гориво.

М.Р., заради здравословен проблем, постепенно се придвижил към колата. Не след дълго при него пристигнал В.Х., като му споделил, че бил не запомнил банковата си карта и му я върнал.

На идващия ден М.Р. ревизирал наличността по картата и осъществените заплащания с нея. Установил, че предходния ден с нея са направени 6 непозволени преводи. Обадил се в банката, с цел да я блокира. Междувременно с картата му били осъществени още две преводи. Мъжът подал тъжба в полицията и в детайли описал случилото се.

В хода на следствието причинителят на действията е бил открит – служителят на бензиностанцията В.Х. Било е изяснено, че до момента в който картата на М.Р. била у него, той съумял да я снима от двете страни.

Разполагайки с данните от нея, той съумял да извърши от телефона си заплащания в уеб страницата „ Google плей “ за играта „ Зинга Покер “. На няколко пъти закупувал чипове и играел с тях.

Извършените от него 8 преводи с непознатия платежен документ били на стойност от 3 до 147 лв.. До приключването на досъдебното произвеждане В.Х. върнал на потърпевшия мъж единствено 20 лв..

Предстои наказателното произвеждане против обвинения да продължи в съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР