Софийска градска прокуратура е обвинила в пране на пари председателя

...
Софийска градска прокуратура е обвинила в пране на пари председателя
Коментари Харесай

Иво Прокопиев е обвинен в пране на пари

Софийска градска прокуратура е обвинила в пране на пари ръководителя на Съвета на шефовете на " Алфа Финанс Холдинг " АД Иво Прокопиев и членовете на съвета Константин Ненов и Иван Ненков, излиза наяве от известие на институцията.

Разследването е по отношение на осъществяването на концесионните контракти с „ Каолин “ АД, гр. Сеново.

В хода на следствието са назначени голям брой експертизи, заключенията на които са в развой на правене.

На 23.04.2018 година е постъпил сигнал от ръководителя на КПКОНПИ, дружно с материали от осъществена инспекция от Комисията.

В сигнала и приложените към него документи са посочени голям брой обстоятелства и условия, които са послужили като съображение за започване на следствие за пране на пари, касаещо продажбата на добити от „ Алфа Финанс Холдинг “ АД акции от капитала на „ Каолин “ АД, представляващи 100% от капитала на „ РМД Каолин 98 “ АД.

Въз основа на извършените спомагателни дейности по следствието са събрани доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев за пране на пари, в качеството на ръководител на Съвета на шефовете на „ Алфа Финанс Холдинг “ АД.

Към наказателна отговорност за пране на пари са привлечени и членовете на Съвета на шефовете на „ Алфа Финанс Холдинг “ АД Константин Ненов и Иван Ненков. Обвиняемите Прокопиев, Ненов и Ненков са с ограничения за неотклонение „ Подписка “.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР