Софийска градска прокуратура даде на съд Виктор Спига за убийството

...
Софийска градска прокуратура даде на съд Виктор Спига за убийството
Коментари Харесай

Виктор Спига отива на съд за убиството на Алена Щерк

Софийска градска прокуратура даде на съд Виктор Спига за убийството на Алена Щерк. Инцидентът стана на 26 май предходната година, като дамата бе убита по изключително непосилен метод.

Според обвинителния акт Спига и Щерк са се срещнали в края на 2019 година Заживели дружно в началото в жилището на обвинения, а през ноември 2021 година наели апартамент на ул. „ Чукар " в София. Заедно с жилището наели и гаражна клетка в същата постройка на равнище -1.

По време на взаимното им общуване двамата записали комерсиално сдружение, като в това време Щерк преподавала и латино танци. Последното ѝ занятие, което било и нейно занимание, ставало съществена причина за неразбирателството сред двамата, защото Спига постоянно проявявал ревнивост, предизвиквал кавги и обиждал потърпевшата, с цел да я принуди да прекрати активността си, обвързвана с латино танците.

Двамата се разделили дефинитивно през февруари 2022 година Щерк останала да живее в жилището на ул. „ Чукар ", който обезпечила посредством сигнално-охранителна техника. Продължила да употребява и гаражната клетка, с цел да паркира персоналния си лек автомобил. На 11 април 2022 година Спига взел за прилагане персоналния автомобил на потърпевшата, като следвало да ѝ го върне след 2-3 дни. Когато това не се случило, Щерк подала тъжба в Седмо Районно ръководство - Столична дирекция на вътрешните работи и след намесата на органите на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи няколко дни по-късно обвиненият върнал автомобила на потърпевшата. Тя незабавно закарала автомобила в автомивка, където му било осъществено главно разчистване. След това обвиненият повече не влезнал в автомобила до убийството на потърпевшата, се показва в обвинителния акт.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР